英语英语 日语日语 韩语韩语 法语法语 德语德语 西班牙语西班牙语 意大利语意大利语 阿拉伯语阿拉伯语 葡萄牙语葡萄牙语 越南语越南语 俄语俄语 芬兰语芬兰语 泰语泰语 对外汉语对外汉语

丹麦语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置: 首页 » 丹麦语阅读 » 丹麦语泛读 » 正文

丹麦语泛读之新闻:丹麦央行宣布降息0.15个百分点

时间:2015-01-26来源:互联网 
核心提示:丹麦语学习,丹麦语歌曲,丹麦语资料下载
(单词翻译:双击或拖选)
 Nationalbanken sænker renten

Det koster nu tyve øre at sætte 100 kroner i Nationalbanken

丹麦央行宣布降息0.15个百分点

Den schweiziske nationalbanks dramatiske beslutning i sidste uge om at slippe den schweiziske franc fri får nu konsekvenser i Danmark.

Danmarks Nationalbank sænker udlånsrenten og indskudsbevisrenten med 0,15 procentpoint.


Dermed lyder udlånsrenten på 0,05 procent, mens indskudsbevisrenten er på minus 0,20 procent.

Det koster altså tyve øre, at have 100 kroner stående i Nationalbanken.

Schweizerfrancens himmelflugt har fået investorerne til at kaste sig over danske kroner i stedet. Det har styrket den danske krone som er blevet presset i vejret over for euroen.

Presset har tilsyneladende været så stort at Nationalbanken har været tvunget til at sænke renten for at gøre det mindre attraktivt for investorerne at købe danske kroner.

Chefanalytiker i Danske Bank, Arne Lohmann Rasmussen, er overrasket over rentenedsættelsen.

- Det er overraskende at Nationalbanken nedsætter renten på en mandag, normalt vil det ske om torsdagen kl. 16.00. Ligeledes har Nationalbanken de senere år haft en forkærlighed for at ændre renten i små bidder af 0,1%, men i dag taler vi om en nedsættelse på 0,15 procent, siger Arne Lohmann.

Og han venter faktisk en ny rentenedsættelse fra nationalbanken på torsdag.

- Danmark vil på trods af den seneste rentenedsættelse fortsat tiltrække yderligere kapital de kommende dage i forkant af, at Den Europæiske Centralbank, ECB, er forventet at introducere et historisk stort opkøbsprogram på 750 milliarder euro.

- Danmark er nu for alvor i fokus for investorer, der leder efter lande der oplever et pres nedad på renten som en konsekvens dels af SNB opgivelse af valuta-loftet, dels som konsekvens af ECBs opkøbsprogram.

- Det er således vores forventning, at Nationalbanken vil nedsætte renten endnu engang på torsdag med 0.10%. Det vil i så fald bringe den ledende indskudsbevisrente ned på et historisk lavt niveau på 0.30%. Yderligere rentenedsættelser herefter kan ikke udelukkes, siger Arne Lohmann Rasmussen.

顶一下
(1)
100%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: 丹麦语学习,丹麦语歌曲,丹麦语资料下载


------分隔线----------------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表