英语英语 日语日语 韩语韩语 法语法语 德语德语 西班牙语西班牙语 意大利语意大利语 阿拉伯语阿拉伯语 葡萄牙语葡萄牙语 越南语越南语 俄语俄语 芬兰语芬兰语 泰语泰语 对外汉语对外汉语

丹麦语学习网

  • 高级搜索
  • 收藏本站
  • 网站地图
  • RSS订阅
  • 设为首页
  • TAG标签
  • TAG列表
  • 关键字列表
当前位置: 首页 » 丹麦语阅读 » 丹麦语泛读 » 正文

丹麦语泛读之新闻:DONG能源公司上市将成为丹麦有史以来最大IPO

时间:2016-06-14来源:互联网 
核心提示:丹麦语入门,丹麦语教程,丹麦语听力
(单词翻译:双击或拖选)
Analytiker: Topkarakter til Dong-børsnotering
DONG能源公司上市将成为丹麦有史以来最大IPO
Danmarkshistoriens største børsnotering forløb uden en eneste knold på banen. Men Dong-aktien er ikke en folkeaktie, lyder vurderingen fra aktieanalytiker.
3481b37c-f4f5-43b5-96b0-8a41ae81049c
Dong satser massivt på havvindmølleparker. Det kan blive et hit - men også en risiko fremadrettet, lyder vurderingen. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
Det var både kæmpestort og på samme tid helt udramatisk, da danmarkshistoriens største børsnotering i klokken 9 i morges blev skudt i gang. Her gik energikæmpen Dong på børsen.
På forhånd var noteringskursen sat til 235 kroner per aktie - og ti minutter efter handelsstarten, var aktien steget små ti procent til 258 kroner stykket.
Omkring frokosttid blev aktien fortsat handlet til et prisniveau mellem 258 og 260 kroner - og kursen var stabil, helt blottet for store, dramatiske udsving.
Ingen dramatik overhovedet
Den udramatiske børsnotering udløser nu en bølge af ros fra investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen.
- For mig at se, er alting gået fuldstændig som forventet. Der er ikke en eneste ting, der har udviklet sig overraskende, og noteringen følger fuldstændig de normale spilleregler på området, siger han og fremhæver især aktiens stabilitet.
- Jeg bider mærke i, at aktien steg cirka ti procent. Det er helt efter linealen og helt typisk for børsnoteringer. Jeg vil sige, at emissionskonsortiet (de banker, der har hjulpet Dong på børsen, red), har været utrolig dygtige til at få spredt aktierne og til at sætte kursen. Det er utrolig flot lavet, og jeg vil give dem et rent 12-tal, måske endda med pil op, siger han.
Ikke en folkeaktie
Intervallet for aktiens værdi ved børsnoteringen var oprindeligt mellem 200 og 255 kroner per aktie, men intervallet blev siden snævret ind til 220-255 kroner per aktie, altså lidt under handelskursen torsdag middag.
Til gengæld vil Per Hansen ikke gå så vidt som til at kalde Dong-aktien en folkeaktie, sådan som den ellers er blevet omtalt.
- Det er slet ikke en folkeaktie. Realiteten er, at private ejer 1,7 procent af Dong, så folkeaktie, nej. Men man kan måske beskrive Dong-aktien som en folkesport at følge, og det er jo rigtigt, at 85 procent af aktien fortsat ligger i folkeligt regi, enten via stat, pensionskasser, el-selskaber eller private, siger han.
Ikke helt uden risiko
Det var kun godt en sjettedel af aktierne, der blev sat til salg i dag - og af disse blev godt ti procent tilbudt til private investorer.
Hos Sydbank stemmer analytiker Morten Imsgard i:
- Man er nødt til at have en vis risikoappetit, man er nødt til at forstå, at man inden for en årrække ejer et selskab, der har lagt alle sine æg i havmølleindustrien. Hvis Dong lykkes med det, kan det være en god forretning, men der er masser af risici, som investorerne må tage højde for, siger Morten Imsgard.
Især usikkerhed om ting som havvinds plads i fremtidens energiproduktion, kan være et element, der kan være usikkerhed om. Men det har ikke indflydelse på kort sigt.
- De første handelsdage er det udbud og efterspørgsel, der driver kursdannelsen. Der er et ret begrænset udbud af aktierne og tilsyneladende en ret stor efterspørgsel, og det er med til at holde hånden under aktien.
Staten er fortsat hovedaktionær med 50,4 procent af aktierne i Dong Energy.

顶一下
(1)
100%
踩一下
(0)
0%

热门TAG: 丹麦语入门,丹麦语教程,丹麦语听力


------分隔线----------------------------
[查看全部]  相关评论
栏目列表